UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати ВР хочуть змінити законодавство про індустріальні парки 

Йдеться про технічні удосконалення. 

На розгляд Ради внесено законопроект №12117 щодо зміни законодавства по розвитку індустріальних парків. Мова йде про технічні зміни, спрямовані на покращення роботи керуючих компаній та резидентів парків, повідомив автор законопроекту Дмитро Кисилевський.

Зміни підготовлені робочою групою Комітету ВР з питань економічного розвитку і базуються на ініціативах індустріальних парків, громад та уряду. Запропоновані зміни передбачають:

“Модернізація законодавства про індустріальні парки, проведена в 2021 - 2022 рр., спричинила значний розвиток цієї сфери... Робоча група економічного комітету парламенту розвитку зібрала всі відповідні ініціативи і підготувала апдейт законодавства для подальшого розвитку”, - відзначив Дмитро Кисилевський.

Читайте також: В Україні стартував прийом заявок для розвитку індустріальних парків

Основні зміни в законодавство про індустріальні парки президент Володимир Зеленський підписав 5 жовтня 2021 року. У 2022 році, були прийняті податкові і митні стимули для індустріальних парків. В 2024 році уряд запустив програму фінансової підтримки розвитку промислової інфраструктури індустріальних парків. Індустріальні парки є складовою політики розвитку українських виробників “Зроблено в Україні”.