UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на нафту Brent близькі до мінімуму 1,5 тижнів

Вартість нафти знову зростає.

Ціни на нафту Brent близькі до мінімуму 1,5 тижнів за рахунок надлишкової пропозиції, а ціни на американський еталон WTI знижуються в зв'язку зі зростанням запасів у США.

Ф'ючерси на Brent подорожчали на $ 0,18 до $ 49,33 за барель, а ф'ючерси на WTI подешевшали на $ 0,19 до $ 46,45, передає Reuters.

Запаси нафти в США, за даними Американського інституту нафти, минулого тижня зросли на 9,3 мільйона барелів при прогнозі підвищення на 2,8 мільйона барелів. Офіційна статистика міністерства енергетики вийде в четвер.

"Наш базовий сценарій передбачає ціну Brent до $ 85 за барель до 2020 року, що приблизно на $ 20 вище поточних прогнозів на 2020 рік. Ситуація на нафтовому ринку після 2016 року сильно залежить від трьох змінних: ослаблення впливу Китаю на споживання нафти, повернення на ринок іранської нафти і темп зниження видобутку на зрілих родовищах", - йдеться в звіті банку Barclays.

Імпорт нафти в Китаї в найближчі п'ять років буде рости в середньому на 3,2% в рік, прогнозує фірма BMI Research, що входить у рейтингове агентство Fitch. За дев'ять місяців 2015 року Китай підвищив імпорт нафти на 8,8% до 248,62 мільйона барелів.

Аналітики Citigroup вважають, що ціни на нафту марки WTI можуть впасти до 30 доларів за барель, перш ніж виробники почнуть скорочувати видобуток,

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає, що виходячи з нових економічних реалій, необхідно адаптуватися до цін на нафту на рівні 30-40 доларів за барель.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро припустив, що венесуельська експортна нафта подешевшає до 30 доларів, якщо не станеться диво.