UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціна нафти Brent вперше за 17 років впала нижче $ 26 за барель

Падіння цін на нафту негативно позначаються на курсі російської валюти. Вартість долара перевищила 80 рублів.

Ціна нафти марки Brent вперше за 17 років впала нижче $ 26 за барель. При цьому вона досягла мінімуму листопада 2003 року.

Настільки стрімке падіння сталося після заяви Саудівської Аравії про готовність підтримувати максимальний рівень видобутку - 12,3 млн б/с - кілька місяців.

На 17:40 за Києвом нафту марки Brent торгується на рівні $ 26,54 за барель, ціна на WTI впала до $ 23,37.

Причет ціна бареля Brent подолала свою психологічну позначку в $ 28 за барель вже в першій половині сьогоднішнього дня.

Видання Bloomberg попередило про те, що якщо падіння продовжиться, то долар до рубля може подорожчати ще на 30% - до 97 руб. На даним момент курс долара в РФ вже 80 руб/$ .

До речі, аналітики вважають, що, враховуючи нинішню ситуацію у світовій економіці (паніку на ринку через пантемии коронавіруса, глобальне падіння виробництва і т. д.), падіння цін на нафту продовжиться.

Нагадаємо, що у вівторок, 17 березня, ціна нафти зросла на 5%. Травневий ф'ючерс на нафту марки Brent показав зростання на 5,2% і коштував $ 31,15 за барель.

Ціни на нафту почали знижуватися в січні через поширення коронавірусу і зниження попиту на паливо. Як повідомляє Bloomberg, експерти прогнозують найбільше з 1980 року падіння попиту на нафту.

Про інші причини падіння цін на нафту читайте в статті Михайла Гончара, Оксани Іщук і Ігоря Стукаленко "Чорний лебідь над нафтовим озером".