UA / RU
Підтримати ZN.ua

Члени спостережної ради "Укренерго" щорічно отримуватимуть по 1,37 млн гривень

Членам НР також компенсують витрати на проїзд, проживання, отримання віз та інше.

Міністерства енергетики та вугільної промисловості затвердилио річний оклад членів наглядової ради НЕК "Укренерго", згідно з яким вони щорічно будуть отримувати 1,37 млн грн (до сплати податків) або близько $ 4 тис. на місяць. Така норма закріплена в наказі Міністерства енергетики та вугільної промисловості №533 від 25 жовтня 2018 року, текст якого оприлюднений на сайті міністерства.

Крім окладу обраний голова ради отримає 20% річного окладу, ще 10% члени ради можуть отримати за участь у роботі комітетів НР. Членам НР також компенсуються витрати на проїзд, проживання в готелі в періоди засідань ради, отримання віз та інші обгрунтовані витрати.

Підписати трирічні договори з членами НР доручено т.в.о. "Укренерго" Всеволоду Ковальчуку.

Як повідомлялося, в новий склад НР "Укренерго" увійшли екс-глава представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, екс-президент і виконавчий директор Energinet (Данія) Педер Андреасен, виконавчий директор французької Академії технологій, має досвід роботи в EDF, Elf Aquitaine, Total і комісії з атомної енергії Франції Олів'є Апперт, співзасновник і директор DFC Economics (Італія), має досвід роботи у оператора магістральних мереж TERNA Rete Elettrica Nazionale і Enel Луїджі де Франциски. Держава в наглядовій раді НЕК представлятимуть заступник держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір, державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчинов і радник віце-прем'єра Олександр Поплавський.

Відповідно до статуту компанії, наглядова рада погоджує стратегію її розвитку, річний фінансовий план, який контролює фінансово-господарську діяльність, затверджує положення про регулювання діяльності підприємства, приймає рішення про випуск та розміщення цінних паперів (крім акцій), обирає незалежних і внутрішніх аудиторів та оцінювача майна, що формує основи корпоративної і соціальної відповідальності підприємства, а також його антикорупційну політику.

Як раніше повідомляло DT.UA, закон про ринок електроенергії передбачає корпоратизацію "Укренерго" і поділ ДП "Енергоринок".

Детальніше про мотиви боротьби за "Укренерго" читайте в статті Ігоря Маскалевича ""Укренерго" наскочило на роздачу?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".