UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через політичну нестабільність в Україні Росія побоюється вкладати інвестиції

Доти, поки не буде зрозумілою "перспектива українського економічного орієнтування, вкладати інвестиції дуже ризиковано", - вважає радник Путіна.

Росія поки не готова поспішати з інвестиціями в Україну. Про це під час сесії Московського економічного форуму заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв.

"Об'єм інвестпроектів, які зараз підготовлено, складають десятки мільярдів доларів у високотехнологічних галузях. Але поки не буде забезпечено політичну стабільність, поки не буде зрозумілою перспектива українського економічного орієнтування, вкладати великі інвестиції дуже ризиковано", - підкреслив радник президента РФ.

Тим часом, радник-посланець посольства України в РФ, представник України в Євразійській економічній комісії Віктор Суслов, який також брав участь у сесії, зазначив, що Україні потрібно повернутися до формату тристоронніх консультацій з питань інтеграції з Росією і Євросоюзом.

На його думку, Україні невигідне підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, принаймні, у тій редакції, яка пропонувалася до підписання. "Питання інтеграції з тими чи іншими структурами не економічне, а геополітичне. Вибору України як такого немає. Якщо говорити про економічнтй бік проблеми, то, за всіма нашими оцінками, Україні вигідна тісна взаємодія з Митним союзом і економічно вигідним було б повне членство к МС", - розповів Суслов, пославшись на наявність цілого ряду досліджень з цієї теми.

Нагадаємо, раніше керівництво Росії прийняло рішення продовжити виконання фінансових і енергетичних домовленостей з Україною тільки після формування в Україні нового уряду. !zn

Читайте також:

В Кремлі виступили за федералізацію України

Радник Путіна розповів, як американці витрачають мільйони доларів на озброєння опозиції в Україні

Радник Путіна лякає Януковича втратою влади