UA / RU
Підтримати ZN.ua

CEO Метінвест: Плануємо інвестувати кошти у зелену металургію України та Європи

Генеральний директор Метінвест Юрій Риженков заявив, що компанія має намір нарощувати виробництво зеленої металургії та інвестувати у її перехід в Україні та Європі. Про це він розповів в інтервʼю телеканалу Bloomberg TV.

За його словами, до повномасштабної війни компанія Метінвест виробляла близько 14 млн тонн сталі. Зараз, через втрату підприємств — близько 5,5-6 млн тонн.

"Метінвест має досить гарну ресурсну базу в Кривому Розі, яку можна покращити, щоб забезпечити виробництво зеленої сталі в Європі. Ми є джерелом найбільших обсягів чистої сировини для виробництва зеленої сталі на європейському континенті. Тож наша стратегія полягає в тому, щоб розвивати виробництво зеленої сталі в Україні", – зазначив глава компанії.

Риженков підкреслив, що передусім треба дочекатися, поки воєнні ризики значно зменшаться, щоб компанія могла робити значні інвестиції в Україні.

Читайте також: 20 млн інвестицій. Метінвест побудував на лінії фронту сталевий підземний шпиталь для ЗСУ

Але інвестиційні плани, каже він, у компанії уже підготовлені.

"Ми розглядаємо можливість будівництва або придбання нових потужностей із виробництва зеленої сталі за межами України, які будуть працювати на українській сировині. Один із таких заводів ми плануємо побудувати в Італії. Але ми також відкриті до інших можливостей, включно з придбанням активів у сусідніх країнах", – додав підприємець.

Раніше Метінвест Ріната Ахметова включили до рейтингу найбільших інвесторів України: щороку компанія вкладає 12 мільярдів в інвестиційні проекти у нашій державі.