UA / RU
Підтримати ZN.ua

Будівництво євроколії Скнилів-Мостиська планують розпочати 2024 року — Кубраков

Україна знову розглядає можливість з'єднати свою залізницю із європейською мережею.

Будівництво залізничної ділянки Мостиська-Скнилів від державного кордону з Польщею до Львова стартує цього року, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова віце-прем'єра з відновлення - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Читайте також: Соціологи дізнались, які країни українці вважають дружніми – на якому місці Польща

"Будівництво першої великої ділянки європейської колії, Мостиська-Скнилів. Ми з'єднаємо нашу залізницю з європейською мережею. Це перший проєкт, ми будуватимемо його вже цього року разом із європейськими партнерами та донорами", - розповів він на форумі "Україна. Рік. 2024" у неділю.

Читайте також: Польща заявляє, що затримала українця, який планував підпали за завданням російської розвідки

Будівництво вузького єврошляху (1435 мм) на напрямі Мостиська-Скнилів планували розпочати ще 2020 року. Також уряд у 2020 році вніс цей проект до списку пріоритетних інвестиційних проектів до 2023 року. Проєкт оцінюється в 20,8 млн доларів.

Читайте також: Польща та Британія закликали Конгрес США ухвалити пакет допомоги Україні

Роботу над проектом будівництва колії АТ "Укрзалізниця" планувала завершити до кінця 2023 року.

Раніше ми повідомляли про те, що обсяг експорту з України в січні досяг 12 млн тонн, а за 21 день лютого досяг показника 8,5 млн тонн. Значного зростання досягнуто завдяки роботі морського коридору з постачання товарів та продукції.

При цьому польські протестувальники на українсько-польському кордоні продовжують блокувати рух вантажного транспорту на шести пунктах пропуску - "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краковець".