UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борщ та котлета по-київськи: у столиці США відкрився перший український ресторан

Засновником став шеф-кухар, який готував для подій в Посольстві України у США.

Днями у столиці США, Вашингтоні, розпочав роботу перший український ресторан Ruta. Про це стало відомо на Facebook-сторінці самого ресторану Ruta.

Зазначається, що у закладі можна скуштувати традиційні українські страви: борщ у різних варіаціях, вареники, голубці, деруни, котлету по-київськи тощо, а також є дитяче меню. Формат ресторану — модерн, українські страви в стилі високої кухні. 

Засновник і шеф-кухар закладу — Дмитро Марценюк, який давно популяризує українську кухню у США. Крім іншого він тривалий час був шефом легендарної «Веселки» у Нью-Йорку, не раз готував для поважних гостей урочистих подій в Посольстві України у США, є шефом-дипломатом при МЗС України.

Читайте також: «Золотий» шашлик: як змінилися ціни на м’ясо у травні

Повідомлялось, що Сполучені Штати навіть у разі дефолту матимуть можливість надавати Україні військову допомогу до кінця фінансового року, адже Конгрес виділив на це гроші. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі.