UA / RU
Підтримати ZN.ua

Болгарія знову пропонує провести "Турецький потік" по своїй території

"Газпром" поки остаточно не визначився з маршрутом.

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що його країна володіє всіма необхідними ресурсами, зокрема інфраструктурою, для участі в будівництві газопроводу "Турецький потік". Про це пишуть Известия.

"Болгарія вже володіє всією необхідною інфраструктурою, тому необхідності у фінансуванні додаткових споруд немає. Крім цього, у зв'язку з проектом "Південний потік" вже була проведена експропріація всієї нерухомості, розташованої в зоні будівництва", – повідомив він і зазначив, що уряд країни спільно з колегами в Брюсселі, Сербії, Македонії, Угорщини та Австрії займається пошуками "правильної адміністративної формули".

Відомо, що "Газпром" розглядає два варіанти траси майбутньої гілки: через Туреччину, Грецію та Італію (проект Посейдон) і через Туреччину і Болгарію в бік австрійського Баумгартена.

8 травня 2017 року в російському "Газпромі" повідомили про початок будівництва газопроводу "Турецький потік". За словами голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера, проект реалізується у відповідності з планом і буде завершений до кінця 2019 року.

Детально про негативні наслідки запуску "Турецького потоку" для енергобезпеки південного флангу НАТО і стабільності регіону читайте у статті Сергія Корсунського "Турецький потік: друг мого ворога - мій друг?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".