UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блогер-арбітражник Слобоженко не зареєстрував юрособу та не платив податки з працівників - підозра БЕБ

Бюро вважає, що Слобоженко ухилився від сплати понад 200 млн грн податків.

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомили про підозру відомому блогеру-арбітражнику Олександру Слобоженку в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це йдеться у повідомленні БЕБ.

Підозру складено за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) та ч. 1 ст. 209 (легалізація нелегальних доходів) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що компанія Слобоженка здійскювала арбітраж інтернет-трафіку (аффілейт маркетинг) – рекламування в Інтернеті, соціальних мережах товарів, послуг третіх осіб переважно з індустрії "gambling" (ринок онлайн казино, азартних ігор), "dating" (ринок онлайн сервісів для віртуальних знайомств), "betting" (ринок онлайн ставок, букмекерських організацій), "nutra" (онлайн ринок товарів для краси та здоров’я) тощо.

"Аби приховати доходи та ухилитись від сплати податків і зборів компанію не реєстрували як юридичну особу та не ставили на облік як платника податків в органах ДПС України, трудові договори з працівниками не укладалися", – зазначається у повідомленні.

Читайте також: Збільшення податків: бізнес запропонував кілька альтернативних рішень

Повідомлялось, що у цьогорічному переліку елітних автомобілів, власники яких мають сплатити 25 000 гривень транспортного податку, відсутні низка марок і моделей, які підпадають під критерії «податку на розкіш». Станом на березень поточного року продавався Ferrari SF90 за 800 тисяч доларів, що належав до колекції 25-річного мільйонера Олександра Слобоженка.