UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Батьківщина" запропонувала скоротити робочий тиждень до європейських стандартів - 38 годин

Олігархи лобіюють збільшення робочого тижня з 40 до 48 годин. Опозиція пропонує скоротити до європейських норм.

Народні депутати з фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов та Андрій Павловський зареєстрували законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України, яким пропонується скоротити норму тривалості робочого часу з 40 до 38 годин на тиждень, повідомляє прес-служба партії.

"Цей законопроект є відповіддю опозиції на ініціативи олігархів, які давно лобіюють збільшення робочого тижня з 40 до 48 годин. Ми цього не дозволимо. Європейський стандарт тривалості робочого тижня - 36-38 годин. Роботодавцям слід дотримуватися норм, прийнятих у цивілізованому світі, та поважати право на відпочинок працюючої людини", - заявив один зі співавторів законопроекту, секретар Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці Андрій Павловський.

За його словами, щоб робота була продуктивною, працівникам потрібен повноцінний відпочинок.

"Не може існувати ситуація, коли робочий день починається, як кажуть, біля верстата. Спочатку люди їдуть на роботу у переповненому громадському транспорті. У години пік на дорогах затори. Все це займає час і втомлює. При розрахунку норми тривалості робочого часу не враховується необхідність працівників відпочити від такого навантаження", - підкреслив Павловський. !zn

Читайте також:

Опозиція хоче продовжити відпустку українцям до 28 днів

Профспілки назвали новий Трудовий кодекс "рабським законодавством"

Новий Трудовий кодекс подовжує робочий день з 8 до 12 годин