UA / RU
Підтримати ZN.ua

Bank of America попередив про повторення кризи 1998 року

Експерти говорять про низку несприятливих факторів.

Аналітики Bank of America оцінили тренди глобальних ринків в останні місяці і зробили висновок, що їх динаміка нагадує 1997-1998 роки, коли сталася найбільша економічна криза. В названі роки обвалилися ринки Південно-Східної Азії, після чого стався дефолт в Росії. Про це пише Bloomberg з посиланням на дані банку.

Ринки обвалюються під впливом сильного долара, а акції технологічних гігантів рухаються вгору на тлі оптимізму з приводу зростання американської економіки. Два ці фактори зумовили кризу двадцятирічної давності.

"Стійке зростання в США, згладжування кривої дохідності облігацій, падіння ринків - відлуння подій 20-річної давності лунає звідусіль", - цитує meduza.io Майкла Харнетта, провідного аналітика Bank of America (англ. яз.).

Нагадаємо, у своїй черговій доповіді "Глобальні економічні перспективи" Світовий банк (СБ) допускає нову фінансову кризу вже в 2018-2019 роках. Останні півстоліття глобальні рецесії відбувалися раз на десятиліття, а з моменту останнього спаду (2009 року) минуло десять років.