UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров каже, що "чіткої" домовленості з РФ щодо перегляду газових контрактів поки немає

Прем'єр в інтерв'ю іноземним ЗМІ повідомив, що на початку грудня Україна і Росія планують приступити до двосторонніх переговорів про відновлення торговельно-економічних відносин і обговорюватимуть "дорожню карту" їхнього розвитку надалі.

Будь-яких кінцевих домовленостей з Росією щодо перегляду газових контрактів 2009 року на сьогоднішній день не існує. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю журналістам іноземних ЗМІ у Києві у вівторок, 26 листопада.

"Чіткої домовленості про перегляд контракту немає", - сказав зокрема він.

Прем'єр також вкотре заперечив інформацію про домовленості з РФ щодо надання Україні нових кредитів за відмову підписати Угоду про асоціацію з ЄС. Відповідаючи на відповідне питання журналістів, Азаров відповів, що їх "звичайно, немає".

Він повідомив також, що Україна з грудня має намір почати переговори з Росією про відновлення торговельно-економічних відносин.

"Основна наша мета - відновити нормальні торговельно-економічні відносини з Росією. З початку грудня ми сідаємо за стіл переговорів щодо відновлення торговельно-економічних відносин, будемо обговорювати дорожню карту розвитку двосторонніх відносин", - сказав він.

ТАКОЖ: В "Газпромі" нічого не знають про перегляд контрактів: запитуйте в Азарова

Нагадаємо, у неділю прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Москва обіцяла переглянути умови контракту на постачання газу у зв'язку з відмовою Києва від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Київ має намір домогтися від "Газпрому" зниження ціни на газ до $ 250-260 в обмін на консорціум на базі української ГТС.

Проте, за заявою джерела з російського боку, сам по собі консорціум вже не цікавить РФ - там кажуть, що пропозиція української сторони "має бути пакетною", аж до допуску "Газпрому" на внутрішній ринок українських споживачів і спільного видобутку газу.

Пізніше у самому "Газпромі" заявили, що ніяких змін у газових контрактах з Україною не готують. !zn


Читайте також:

Ставицький каже, що про здачу Україною труби Росії не йдеться

Азаров про "хабар" Януковичу від Росії в розмірі $ 20 млрд за відмову від євроінтеграції: Брехня, це ніде не записано

Медвєдєв не знайшов зв'язку між євроінтеграцією України і складнощами у газовій сфері між Москвою і Києвом