UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров і Медвєдєв "позитивно обговорили" майбутнє газових переговорів України і Росії

Медвєдєв зазначив, що газова тематика - складна, але, незважаючи на те, що існують труднощі, під час переговорів з Азаровим вони приділили увагу "позитивному обговоренню майбутнього".

Росія буде уважно відстежувати закачування Україною газу в ПСГ і безперебійний транзит в Європу. Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв за підсумками переговорів з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим в Сочі у п'ятницю, 12 липня.

Російський глава уряду повідомив, що Україна пообіцяла уважно стежити за темпами закачування газу у підземні сховища і безперебійним транзитом до Європи в зимовий період.

"З російської сторони було звернуто увагу на темпи закачування газу у підземні сховища, розташовані на території України, що необхідно для того, щоб Україна забезпечувала нормальний транзит газу в Європу в період зимового максимуму. Наші українські колеги сказали, що будуть найуважнішим чином розбиратися з цією ситуацією, а ми повідомили, що будемо уважно відслідковувати, що відбувається, для того щоб не повторювати проблем, які деякий час тому у нас були", - сказав Медвєдєв.

Медвєдєв зазначив, що газова тематика - складна, але, незважаючи на те, що існують відомі труднощі, під час переговорів прем'єри приділили увагу "позитивному обговоренню майбутнього".

У цілому, за його словами, "зустріч була хорошою", і була досягнута домовленість незабаром провести засідання комітету з економічного розвитку на рівні прем'єр-міністрів. !zn

Читайте також:

Україна близька до укладення угод з європейцями щодо зберігання газу в ПСГ

Україна накопичила у ПСГ на початок липня понад 7,5 млрд куб. м газу