UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляційний суддя у справі між Суркісами і НБУ через вклади в "Приватбанку" взяла самовідвід

Ініціатором відведення виступив представник апелянтів.

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Вікторія Мацедонська, головуюча при розгляді апеляції Національного банку України, Міністерства фінансів і "Приватбанку" на постанову Окружного адміністративного суду Києва про незаконність процедури bail-in стосовно шести осіб під час націоналізації фінустанови, взяла самовідвід.

Постанова суду від 1 серпня про задоволення відповідної заяви Мацедонської оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У постанові вказується, що ініціатором відводу головуючого судді, спочатку, виступив представник апелянтів, який в числі доказів вказав, що Мацедонська має вклад у "Приватбанку".

Суд, однак, визнав цей і інші доводи заявника непереконливими.

Після цього Мацедонська, враховуючи обставини, викладені представником апелянтів, а також щоб уникнути сумнівів щодо законності подальших рішень суду, подала особисту заяву про самовідвід, що суд вирішив задовольнити.

У постанові відсутня дата чергового засідання суду в рамках зазначеного виробництва.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва 17 травня вирішив стягнути з "Приватбанку" на користь "А-банку", належить братам Суркісам, списані при націоналізації засобів. Суд зобов'язав повернути Суркисам1,1 млрд грн, $ 266 тис. і € 8 тис.

Повідомлялося, що Національний банк України має намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва про незаконність обміну деяких зобов'язань "Приватбанку" на акції додаткової емісії банку (bail-in).

коментарі DT.UA керуючий партнер адвокатського об'єднання Suprema Lex Віктор Мороз заявив, що у колишніх власників "Приватбанку" є підстави для оскарження рішення держави про його націоналізації.

Кабінет міністрів України 18 грудня минулого року прийняв рішення про націоналізації "Приватбанку" і купівлі Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.

Детальніше про судових позовах, поданих Суркісами проти НБУ, читайте в статті Юлії Самаевой "НБУ vs "Динамо". Хто заб'є у наші ворота?" у тижневику "Дзеркало тижня. Украна".