UA / RU
Підтримати ZN.ua

АМКУ перевірить ринок міжнародних переказів

Антимонопольний комітет також перевірить роботу Western Union і MoneyGram.

Антимонопольний комітет України збирається перевірити ринок послуг з організації міжнародних переказів фізичним особам. Перевірка торкнеться Western Union і MoneyGram, які здійснюють левову частку переказів з-за кордону (близько 75%), повідомляє прес-служба АМКУ.

В даний час комітет проводить дослідження ринку з метою контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на ринку послуг з організації виплати фізичним особам переказаної з-за кордону іноземної валюти за терміновими переказами без відкриття банківського рахунку (неторговельні операції); визначення наявних проблемних питань у взаєминах між українськими громадянами, які переказують кошти, і міжнародними системами переказу коштів; перевірки законності встановлення розміру комісійної винагороди за переказ коштів.

За даними НБУ, всього в Україні діє шість міжнародних систем переказу коштів.

Повідомлялося, що обсяг переказів в Україну через системи переказу коштів у першому півріччі 2018 року становив 1,209 млрд дол., що у дев'ять разів більше обсягу переказів з країни в сумі 140 млн дол.

Приватні грошові перекази в 2017 році зросли на 30%. Всього за 2017 рік в Україну через кореспондентські рахунки банків надійшло $ 2,1 млрд. Ще $ 1,6 млрд було переведено через міжнародні платіжні системи, $ 1,4 млрд - через неформальні канали.