UA / RU
Підтримати ZN.ua

Альтернатива російській нафті: Франція домовляється про поставки з ОАЕ

Європейські країни зараз активно шукають альтернативних постачальників нафти і газу замість РФ. 

У зв’язку із введенням ембарго на російську нафту шостим пакетом санкцій ЄС Франція шукає альтернативне постачання, зокрема з Об’єднаних Арабських Еміратів, передає Reuters.

"Є дискусії з Об'єднаними Арабськими Еміратами. Ми повинні знайти альтернативу російській нафті", - сказав у коментарі радіостанції Europe 1 міністр економіки та фінансів Франції Бруно ле Мер.

Шостий пакет економічних і персональних санкцій, спрямованих проти РФ і Білорусі, Рада ЄС затвердила 3 червня. До пакету санкцій увійшло довгоочікуване ембарго на російську нафту, що має зменшити ресурси агресора, зокрема і для ведення війни в Україні. 

Читайте також: Нацбанк підвищив облікову ставку до 25%: чому і навіщо

Понад сто днів війни змінили не тільки нас, вони змінили світ. Необхідність визначити позицію стосовно російської агресії стала серйозним випробуванням для держав, політиків та інтелектуалів, зокрема тих, кого називають (іноді з невідомих причин) лідерами громадської думки. У вкрай стислі терміни матеріалізувалися рішення, на які раніше пішли б роки. Детальніше читайте у статті Сергія Корсунського «Як сто днів війни в Україні змінили світ і що далі».