UA / RU
Підтримати ZN.ua

Акції США падають після того, як надійні джерела підтвердили подальше посилення грошово-кредитної політики

Tesla та Nvidia серед найбільших невдах.

Акції на Уолл-стріт різко впали у четвер на тлі очікувань, що Федеральна резервна система продовжить агресивне підвищення вартості запозичень для боротьби з інфляцією.

Індекс S&P 500 впав на 2,5 відсотка на денних торгах, після того, як зростання валового внутрішнього продукту США у третьому кварталі було переглянуто у бік підвищення до 3,2 відсотка у річному вирахуванні з 2,9 відсотка у листопаді.

Індекс Nasdaq Composite відкотився на 3,3 відсотки.

Акції компаній Tesla і Nvidia були одними з найбільш падаючих на S&P 500 у четвер, впавши приблизно на 10 відсотків кожна. Ці дві компанії були одними з найбільших інвесторів на великому "бичачому" ринку, викликаному масштабною програмою стимулювання ФРС, запущеною під час глибокої кризи, спричиненої коронавірусом 2020 року. Цього року вони різко просіли.

Падіння Уолл-стріт у четвер поширилося і на європейські акції, які раніше коливалися між невеликими втратами та зростанням. Індекс Stoxx Europe 600 впав на 1 відсоток, а британський індекс FTSE 100 здав позиції, які раніше росли, і став торгуватися на 0,4 відсотка нижче.

Раніше індекс MSCI Asia Pacific зріс на 0,8 відсотка, оскільки пил продовжував осідати після рішення Банку Японії послабити свою політику утримання прибутковості облігацій на нульовому рівні раніше цього тижня.

Читайте також: У МВФ розповіли центробанкам, як знижувати інфляцію в Європі

Втрати сталися на тлі того, що економічні дані США знизили апетит до короткострокових державних боргових зобов'язань, чутливих до процентних ставок. Прибутковість дворічних казначейських облігацій трохи зросла до 4,25 відсотка.

Довгострокові державні боргові зобов'язання продовжували стабільно зростати після того, як у вівторок несподівана заява Банку Японії стала несподіванкою. Прибутковість 10-річних казначейських облігацій США знизилася на 0,02 відсоткових пункти до 3,67 відсотка, тоді як прибутковість у єврозоні та Великій Британії трохи зросла.

На валютних ринках фунт стерлінгів упав після даних про те, що економіка Великобританії в третьому кварталі скоротилася на 0,3 відсотка більше, ніж очікувалося порівняно з попереднім тримісячним періодом. Стерлінг торгувався на 0,5 відсотка нижче щодо долара на рівні $1,202.

Дані свідчать про те, що очікуваний спад економіки Великобританії може наступити раніше, ніж передбачалося раніше.

Читайте також: Безос та інші мільярдери попереджають про рецесію