UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аграрний фонд став публічним акціонерним товариством зі статутним капіталом до 5 млрд грн

Уряд постановив створити публічне акціонерне товариство "Аграрний фонд" і сформувати з державних облігацій капітал фонду у розмірі 5 млрд грн. До цього Аграрний фонд був бюджетною організацією, що здійснює некомерційну діяльність.

Кабінет міністрів України затвердив створення ПАТ "Аграрний фонд" зі статутним капіталом 5 млрд грн, 100% якого належить державі.

Відповідна постанова №364 від 22 квітня оприлюднена на веб-сайті уряду.

Для формування статутного капіталу ПАТ "Аграрний фонд" уряд розпорядився провести приватне розміщення 50 тис. простих іменних акцій номінальною вартістю 100 тис. грн кожна.

Згідно з документом, управління корпоративними правами нової організації передано Міністерству агарної політики та продовольства.

Як повідомлялося з посиланням на екс-главу Аграрного фонду Ігоря Якубовича на початку цього року, Міністерство аграрної політики та продовольства ініціювало перетворення Аграрного фонду на публічне акціонерне товариство для того, щоб він міг залучати небюджетні кошти і здійснювати інвестиційні проекти в аграрному секторі.

Передбачалося, що нова організація буде створена до кінця 2013 року і деякий час буде діяти паралельно з існуючою бюджетною організацією "Аграрний фонд". !zn

Читайте також:

Кабмін звільнив главу Аграрного фонду Ігоря Якубовича і призначив на цю посаду його заступника Олександра Кірюка

Україна стане "кукурудзяним" придатком Японії

Україна невблаганно перетворюється на ресурсний придаток Китаю