UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колесников: Пільгові пенсії буде обрізано

Пільгові пенсії за пропозицією президента Віктора Януковича будуть значно зменшені, повідомив в інтерв'ю «Дзеркало тижня» віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесников.

Пільгові пенсії за пропозицією президента Віктора Януковича будуть значно зменшені, повідомив в інтерв'ю «Дзеркало тижня» віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесников.

Зокрема, відповідаючи на питання про те, чи не наклав президент України Віктор Янукович вето на зменшення пільгових пенсій, Колесников заявив: «Пільгові пенсії на пропозицію Януковича буде обрізано. Чому шахтар або металург, який простояв усе життя біля печі, отримуватиме пенсію в дві тисячі, а «заслужений» депутат — 16 тисяч гривень?»

На думку віце-прем'єра, необхідно встановити певний максимальний розмір державної пенсії.

«Має бути морально відповідальна планка. Припустімо, 8 тис. грн. Більше цього, напевно, не повинно бути пенсії. Або треба переходити до персоніфікованої накопичувальної системи. Те, що ви зобов’язані, платите державі. Можна навіть знизити ставку при обов’язковій сплаті в накопичувальний пенсійний фонд. Хочете велику пенсію — заробляйте більше, платіть у приватний або державний пенсійний фонд за персональним принципом», - розповів Колесников.

Він заявив, що збільшення максимальної пенсії можливе тільки паралельно із зростанням середнього показника.

«Коли у країні середня пенсія буде не 1 тис. грн., а 6 тис., то, відповідно, і максимальна планка буде не 8 тис., а 20 тис. І це буде цілком прийнятно для суспільства», - констатував Колесников.

Раніше Борис Колесников повідомив, що поняття «Єдиний податок», швидше за все, буде вилучено з нового   Податкового  кодексу.

Докладніше читайте в інтерв’ю Юлії Мостової и Наталії Яценко з Борисом Колесниковим у свіжому номері  «ДТ».