Цього тижня в Україні спостерігається зниження цін на цибулю. Одним з факторів такої ситуації стало зменшення попиту на цей овоч. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.
Учасники ринку зазначили, що пропозиція цибулі помітно збільшилася.
«Дрібні господарства почали активно розпродувати продукцію з необладнаних сховищ та готові йти на поступки, сподіваючись реалізувати наявні обсяги до настання заморозків», – йдеться у повідомленні.
Так, станом на 14 листопада, українські виробники відвантажували цибулю в діапазоні 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), залежно від якості та обсягу пропонованої продукції, що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
За словами виробників, помітне послаблення попиту на цибулю, тоді як пропозиція на ринку продовжує збільшуватися. Зростання пропозиції обумовлене бажанням фермерів якнайшвидше позбутися некондиційної цибулі. Але попит на таку продукцію залишається порівняно невисоким, в основному таку цибулю купують мережі та перекупники для поточних продажів, оскільки для тривалого зберігання вона практично непридатна.
Аналітики зауважили, що зараз цибулю в Україні продають в середньому на 20% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Учасники ринку додали, що зараз досить складно придбати якісну цибулю, оскільки багато виробників заклали таку продукцію на зберігання та планують її реалізацію виключно у другій половині поточного сезону.
Раніше ми писали, чи можуть зрости ціни на картоплю до 50 гривень за кілограм.