UA / RU
Підтримати ZN.ua

30-31 липня можливі проблеми з перетином кордону – Держмитслужба

Це пов'язано з технічною паузою в роботі системи, що обслуговує митний контроль

30 липня з 23.00 Держмитслужбою заплановано проведення технічних робіт з оновлення серверного програмного забезпечення Єдиної автоматизованої інформаційної системи митних органів. Орієнтовно технічні роботи триватимуть близько 6 годин, повідомляє митниця.

Читайте також: Тернистий шлях української митниці до ЄС

“Під час їх проведення можливі перебої функціонування програмного забезпечення, яке використовується посадовими особами митниць у пунктах пропуску, із загальним збереженням його працездатності. Тобто можливим буде здійснення пропуску через державний кордон осіб, товарів та транспортних засобів з імовірними затримками”, – зазначається у повідомленні.

Також в митниці наголошують, що під час технічної перерви у роботі системи неможлива робота у пункті пропуску «Ужгород-автомобільний» Закарпатської митниці. Цю ж інформацію підтверджує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України. “За попередньою інформацією, наданою Закарпатською митницею, у період з 23.00 30.07.2024 по 06.00 31.07.2024 року оформлення осіб та транспортних засобів буде тимчасово припинено у зв’язку із оновленням програмного забезпечення інформаційної системи Держмитслужби”.

Як повідомлялось раніше, в Україні запровадять пост-митний контроль, який полягає у перевірці інформації, зазначеної в митній декларації та поданих документів. Пост-митний контроль не проводиться щодо всіх митних оформлень, а тільки за результатами застосування системи управління ризиками.