UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для недосвідчених інвесторів рухоме та нерухоме майно - не інвестиція

Універсальним лишається так званий "пасивний дохід".

Російський підхід, де «солдаты, с кровавых не пришедшие полей...превратились в белых «жигулей», обурює не лише споживацьким ставленням до трагедії, а й інвестиційною дурістю. Будь-яке авто – не інвестиція. Про це пише Юлія Самаєва, редактор економіки ZN.UA, у статті «Виплати родинам захисників. Як їх не втратити та примножити».

«Як тільки ви розрахувалися із салоном, воно вже втратило у вартості, і надалі її втрачатиме, додатково ще й вимагаючи нових витрат. Але спокуса витратити отриману виплату на щось недоступне за звичних умов буде у багатьох. Такі рішення треба добре зважувати», - зазначає авторка.

За її словами, навіть нерухомість, яка довгий час була у нас альтернативним інвестиційним інструментом, наразі є доволі ризикованою інвестицією: економіка нестабільна, здавалося б надійний будівельник може вже завтра збанкротувати, орендар – з'їхати або перестати платити, та й сам актив може бути втрачено в наслідок чергового обстрілу. Вкладаючи гроші у рухоме й нерухоме, варто пам'ятати, що це далеко не завжди інвестиції, але точно витрати.

Започаткувати власний, хоч і невеличкий, бізнес – теж не універсальне рішення. Успіх такого починання залежить від купи як суто ринкових факторів, так і знань, навичок та досвіду новоспеченого підприємця. Вкрай рідко молодий бізнес одразу стає прибутковим, а інвестиції у нього швидко окупаються.

«Тож найбільш універсальним для недосвідчених фінансистів все ж лишається так званий пасивний дохід – відсотки, які вам регулярно платитимуть фінустанови за можливість користуватися вашими грошима», - вважає Самаєва.

Читайте також: У Харківській області автомобіль підірвався на російській міні: є загиблі та поранені

З іншими матеріалами Юлії Самаєвої можна ознайомитися за посиланням.