UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виявлено лист Кіплінга з зізнанням у плагіаті історій про Мауглі

У листі до якоїсь жінки Редьярд Кіплінг зізнався, що при роботі над "Книгою джунглів" він вдався до запозичень, проте не пам'ятає, чиї саме історії вкрав.

У Великобританії виставлено на торги лист класика англійської літератури Редьярда Кіплінга, в якому письменник зізнається у плагіаті деяких ідей із "Книги джунглів".

Лист, адресований невідомій жінці, було виявлено у квітні цього року серед книг і документів, що зберігалися в одному з британських антикварних магазинів.

У своєму посланні Кіплінг розповідає, що запозичив частину задумок для "Книги джунглів" з фольклору ескімосів, а крім цього зізнається - "дуже ймовірно, що я вдавався до запозичень, але зараз вже не можу згадати, чиї саме історії я вкрав".

Лист датований 1895 роком.

Торги проводить британський аукціонний дім Andrusier Autographs. Стартова ціна лота становить 2,5 тисячі фунтів стерлінгів (3,7 тис. доларів).

"Книга джунглів" (1894 рік), що розповідає про пригоди хлопчика Мауглі, вважається одним з найвідоміших творів автора. У 1907 році Кіплінг став першим англійцем, який отримав Нобелівську премію з літератури. !zn

Читайте також:

У США знайшли більше 50 невідомих творів Кіплінга і його щоденник

Британські вчені знайшли співавтора Шекспіра

Міжнародну Букерівську премію отримала письменниця зі США

Пулітцерівську премію завоював роман про північнокорейського хлопчика