UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вести церемонію «Оскара» удев'яте довірили Біллі Крісталу

Організатори вручення премії «Оскар» знову довірили право вести церемонію відомому американському коміку Біллі Крісталу.

Таке рішення було винесено після кількох метушливих днів, що закінчилися відходом одного з продюсерів і підібраного ним спочатку ведучого майбутньої церемонії вручення нагород Американської кіноакадемії Едді Мерфі.

Біллі Крістал, який раніше вісім разів виходив на сцену в якості господаря церемонії «Оскар», повідомив про своє призначення на сторінці в мережі Twitter, написавши:

«Проведу Оскар, і тепер молода дівчина в аптеці перестане питати моє ім'я, коли я приходжу за ліками за рецептами. Чекаю не дочекаюся шоу».

Президент Академії кінематографічних мистецтв і наук Том Шерак назвав Крістала «легендарним коміком та іконою Оскара».

Повідомленням про призначення Біллі Крістала передувала низка драматичних подій, що почалася з вимушеного відходу продюсера шоу Бретта Ретнера, який минулого тижня дозволив собі образливі висловлювання на адресу представників сексуальних меншин, потім публічно вибачився, але було вже пізно.

Слідом за Ретнером пішов і підібраний ним на роль ведучого «Оскара» актор Едді Мерфі.

Біллі Крістал, якому зараз 63 роки, вперше вів церемонію у 1990 році, коли золоту статуетку в номінації «Фільм року» отримала стрічка «Шофер міс Дейзі».

Нова церемонія вручення нагород Американської кіноакадемії відбудеться у Лос-Анджелесі 26 лютого 2012 року.