UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбивця Джона Леннона вибачився перед Йоко Оно і попросив про звільнення

Комісія з умовно-дострокового звільнення відмовила Марку Чепмену.

Марк Чепмен, який у 1980 році вбив учасника гурту The Beatles Джона Леннона, попросив вибачення у його дружини Йоко Оно через 40 років після вбивства, яке сталося на її очах. Чепмену вже 11 раз відмовляли в достроковому звільненні, останню відмову він отримав минулого місяця, повідомляє ВВС.

Чепмен вбив Леннона, коли вони з Оно йшли до своєї квартири. Вбивця вистрілив у музиканта п'ять разів, чотири постріли влучили в ціль. Зараз Чепмен знаходиться у в'язниці, де відбуває довічне ув'язнення. Під час останніх слухань він зізнався, що вбив Леннона «заради слави» і що заслуговував би смертного вироку.

"Я просто хочу підтвердити, що мені шкода про свій злочин. Мені немає вибачення. Це все було заради слави. Думаю, що це найгірший з можливих злочинів. Він (Джон Леннон. - ред.) Був дуже відомим. Я вбив його не через його характер або те, якою людиною він був. Він був сім'янином. Він був іконою. Я вбив його... тому що він був дуже-дуже популярним, і це було єдиною причиною. А я дуже-дуже хотів прославитися, був егоїстичним ", - зізнався Чепмен.

"І я хотів би додати і дуже відзначити це. Це був дуже егоїстичний вчинок. Я шкодую про весь біль (Йоко Оно. - ред.). Я весь час про це думаю", - розповів він комісії.

Разом з тим, комісія з умовно-дострокового звільнення відмовила Чепмену. Члени комісії відзначили, що його «егоїстичний вчинок вкрав у майбутніх фанатів можливість надихатися». Там вважають, що вбивство Леннона призвело до «духовного спустошення не тільки в родині і серед колишніх членів гурту, але і у всьому світі».

Члени комісії також відзначили, що вважають зізнання про те, що «ганебність приносить славу» неприйнятним і порадили Чепмену займатися «особистим розвитком і продуктивно використовувати час».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Рукописний текст пісні The Beatles продали на аукціоні за 910 тисяч доларів

Раніше на офіційному каналі гурту The Beatles на YouTube з'явився новий кліп на пісню " Back In The U. S. S. R. Кліп присвячений 50-річчю з дня виходу подвійного альбому The Beatles 1968, який також був відомий як "Білий альбом". Композиція відкривала цю платівку.