UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні видадуть «Божественну комедію» з ілюстраціями Ройтбурда

Очікується, що книга вийде в 2021 році.

У 2021 році в Україні планують видати «Божественну комедію» Данте з ілюстраціями, створеними художником Олександром Ройтбурдом. Робота над книгою почалася за життя художника, який помер 8 серпня, він встиг підготувати більшу частину ілюстрацій, повідомив «Суспільне Культура» генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький.

"Сподіваюся, що видання буде цього року. Значну частину ілюстрацій Олександр нам встиг запропонувати. Проєктом займається відомий мистецтвознавець Артур Рудзицький. Переклад Євгена Дроб'язко. Можливо, "Божественна комедія" буде видана в двох томах", - розповів він.

Раніше письменник і друг художника Сергій Жадан розповів, що в Україні буде видано збірку віршів Ройтбурда «Вірші дилетанта». Готувати книгу почали ще за життя художника.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Рідкісну книгу про Гаррі Поттера продали за 80 тисяч фунтів стерлінгів

У грудні 2017 року Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею, проте облрада відмовилася затверджувати його результати. Директором музею художника призначив голова Одеської ОДА Максим Степанов. З новим керівником уклали п'ятирічний контракт, що не завадило його звільнити.

У Міністерстві культури вважали безпідставним рішення Одеської облради стосовно Ройтбурда. Проте у лютому 2020 року художника звільнили вдруге, за рішенням Одеського апеляційного суду.

На думку суддів, Олександр Ройтбурд був призначений на посаду відповідно до законної процедури, але у своїй роботі допустив «низку порушень»: проводив у музеї концерти, не пустив у фонди з перевіркою депутатів тощо.