UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українку нагородили європейською премією для молодих драматургів

Лєна Лягушонкова є автором восьми п'єс, які ставили в українських театрах.

Українська письменниця Лєна Лягушонкова була удостоєна європейської премії для молодих драматургів. Як повідомляє «Укрінформ», нагородження відбулося у театрі Штутгарта.

«Європейська премія молодих драматургів робить значний акцент, який зміцнює молодих європейських сучасних авторів і, таким чином, сучасну драматургію. Ця нагорода чітко пояснює: театри – це місця, які об’єднують нас у Європі та всьому світі. Своїми роботами Лягушонкова демонструє, наскільки цінною є творчість молодих авторів для сучасного театрального життя, взаємодії зі сьогоденням та актуальності театру», - зазначила міністр науки, досліджень та мистецтв федеральної землі Баден-Вюртемберг Петра Ольшовські.

Читайте також: Жадан отримав німецьку літературну премію миру

Письменниця народилася у Станиці Луганській, закінчила історичний факультет Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Лягушонкова є авторкою восьми п'єс, які ставили у театрах Києва, Харкова та Одеси. Вона пише про життя в Україні на тлі змін, які відбулися у 1990-х роках, а також протести на Майдані та окупацію сходу України.

Після церемонії нагородження відбувся показ вистави «Мати Горького» за п'єсою письменниці, яку поставив Максим Голенко.

Премія у розмірі 25 тисяч євро вручається раз на два роки та фінансується за кошти SRH Holding.

Нагадаємо, раніше українському письменнику, поетові та перекладачеві Юрію Андруховичу присудили премію імені Генріха Гейне від німецького міста Дюссельдорф.