UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії заявили про чергу з діячів культури, які хочуть виступати перед окупантами

Не виступають тому, що їх не пускає міністерство оборони країни-агресора.

Перший заступник голови адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко заявив про те, що багато російських діячів культури заявляють про готовність виступати у військових частинах, які беруть участь у війні, розв'язаній в Україні. Але їх нібито зупиняє міністерство оборони країни-агресора через те, що це є небезпечним, пише «Інтерфакс-Росія».

«У нас сьогодні і міноборони, і мінкультури стримують величезну кількість заявок від видатних російських діячів культури, які прагнуть виступати в діючих частинах, які перебувають сьогодні в режимі виконання «спеціальної операції» (так у Росії називають війну, розв'язану Владіміром Путіним – ред.). Їх зупиняє міністерство оборони, говорячи про те, що це небезпечно, а люди все одно наполягають», - заявив Кирієнко.

Читайте також: На благодійному концерті у Бірмінгемі зібрали 16 мільйонів доларів для України

Він також висловив упевненість у тому, що саме ці люди «представляють російську культуру».

Раніше міністр культури країни-агресора Ольга Любімова заявила, що багато артистів готові підтримати російських військових. За її словами, у Росії очікується "весна агітбригад".

Нагадаємо, проти війни в Україні та з підтримкою нашої країни виступили багато світових зірок. Серед них, зокрема, Джаред Лето, Анджеліна Джолі, Мадонна, Арнольд Шварценеггер та інші.

Проти війни виступають і артисти та діячі культури з Росії. Так, листа проти війни підписали, зокрема, Боріс Акунін, Дмітрій Биков, Міхаіл Зигар, Чулпан Хаматова та інші. Проти війни в Україні виступили також Андрєй Макарєвіч, Лія Ахеджакова, репер Face. Noize MC та Монеточка проведуть благодійні концерти, зібрані гроші передадуть на потреби біженців із України. Концерти на підтримку нашої країни також проводить репер Оксимірон.

Про те, як російська культура заклала основу для нападу на нашу країну, читайте у статті Катерини Щоткіної «Російська культура: як «маленька людина» породжує велике горе» на ZN.UA.