UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Маріуполі окупанти спалили всі книги з бібліотеки храму Петра Могили, серед них були унікальні примірники — Андрющенко

Повідомляється, що згодом загарбники взагалі можуть зруйнувати храм.

У Маріуполі російські окупанти спалили всі книги з бібліотеки храму ПЦУ Петра Могили. Серед знищених примірників були унікальні україномовні видання. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Після візиту московських агентів фсб в рясах стало відомо, що в Храмі УПЦ Петра Могили в Маріуполі, за наводкою та сприянням попів РПЦ, була вилучена та спалена на подвір’ї Храму вся велика бібліотека, зібрана волонтерами та благодійниками. Бібліотека містила декілька унікальних примірників україномовних видань, яки тепер втрачені назавжди», – написав Андрющенко.

Радник мера зазначив, що цим релігійна помста загарбників може не обмежитися. За його даними, окупаційною владою розглядається варіант переоблаштування храму за канонами РПЦ або його повне знищення.

Читайте також: Верховна Рада України заборонила російські книги та музику

Раніше повідомлялося, що окупанти викрадають родичів українських військових на Миколаївщині та Херсонщині.

Чи варто українським старшокласникам читати твори Толстого, читайте в статтті Анни Бродські-Кроткіної «Льва Толстого — у далекий кут: чи потрібна українцям російська література?» для читачів ZN.UA.