UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спілку письменників України очолив Михайло Сидоржевський

Нового керівника письменники обрали переважною більшістю голосів делегатів з'їзду.

Національну Спілку письменників України очолив Михайло Сидоржевський, голова Київської організації НСПУ. Його більшістю голосів - 249 з 371 - затвердили делегати з'їзду Спілки в суботу, 29 листопада.

Друге місце посів Олексій Кононенко - він набрав 67 голосів, повідомляє "Українська літературна газета".

Союз письменників залишався без керівника з 30 липня цього року, коли колишній голова НСПУ Віктор Баранов помер після тривалої хвороби.

В одному зі своїх нещодавніх інтервью Сидоржевський зазначив, що в останні роки НСПУ "безвідповідально проїдала" набуте ще в радянські часи майно і авторитет Спілки. На його думку, так і не було сформовано концепції діяльності Спілки в нових умовах.

Але все ж, сподівається Сидоржевський, ще є час "зупинити самознищення" та "модернізувати і демократизувати" НСПУ.

"У сучасному літературному процесі Спілка має стати ефективним менеджером, який ініціює книжкові серії, займається пропагандою української ілтератури в країні та за кордоном, і при цьому виступає в ролі профспікової організації, що надає матеріальну і правову та соціальну підтримку письменників, виступаючи ініціатом законів, які захищають літераторів та авторське право" - зазначив він у інтервью "УЛГ".

Михайло Олексійович Сидоржевський народився 5 травня 1958 року в селі Старий Солотвин, Бердичівський район Житомирської області. Сидоржевський - громадський діяч, публіцист, редактор, поет.