UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рецепти салатів для святкового столу на Новий рік

Тут не лише олів'є та оселедець під шубою.    

Грудень тільки почався, а вже скрізь блимають гірлянди, у супермаркетах грають новорічні пісні та продаються святкові товари. Щоб зустріти Новий рік правильно, потрібно продумати всі деталі завчасно. Сподіваємось, що наша добірка смачних салатів вам у цьому допоможе.

Олів'є

Інгредієнти:

Інструкція:

  1. Вимиту в шкірці картоплю та моркву відварити у підсоленій воді до готовності. Яйця відварити окремо, не допускаючи переварювання жовтка.
  2. Все зварене разом з м'ясом чи ковбасою очистити та нарізати кубиками по 5 мм.
  3. Змішати всі інгредієнти, додати дрібно нарізану зелену цибулю та кріп. Приправити чорним перцем, заправити майонезом та поставити в холодильник.
  4. Солоні огірки нарізати кубиками такого самого розміру. Якщо насіння в них велике - видалити його. Скласти огірки окремий контейнер. Також у окремий контейнер покласти зелений горошок.
  5. Перед подачею на стіл додати в салат солоні огірки та зелений горошок. Ще раз перемішати, спробувати і за необхідності додати сіль та чорний перець.

Оселедець під шубою

Інгредієнти:

Інструкція:

  1. Моркву, буряк та картоплю ретельно вимийте щіткою, не знімаючи шкірку. Духовку нагрійте до 190 °С.
  2. Загорніть овочі у фольгу. Запікайте 50 хвилин. Після цього розгорніть фольгу і дайте овочам повністю охолонути.
  3. Цибулю очистіть і дуже дрібно наріжте. Пересипте її в друшляк і обдайте киплячою водою, щоб позбавити гіркоти. Також цибулю можна потримати 5 хвилин у лимонному соку.
  4. Натріть овочі на великій тертці. Розподіліть по окремих ємностях. Заправте майонезом, посоліть і поперчіть до смаку.
  5. Філе оселедця наріжте спочатку довгими смужками, потім маленькими кубиками, при цьому виймаючи дрібні кісточки.
  6. У прозору ємність викладіть шарами цибулю, оселедець, картопля, моркву та буряк. За необхідності шари можна повторити.
  7. Зверху посипте натертими на тертці яйцями.
  8. Затягніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 2 години.
  9. Дістаньте з холодильника безпосередньо перед подачею на стіл. Прикрасьте салат нарізаною зеленню.

Мімоза

Інгредієнти:

Інструкція:

  1. Відваріть у шкірці моркву та картоплю у підсоленій воді. Остудіть і очистіть. Натріть на дрібній тертці.
  2. Відваріть яйця круто. Розділіть на білки та жовтки. Білки натріть на тертці, жовтки дрібно розкришіть.
  3. Консервовану рибу з банок перекладіть на друшляк і залиште, доки не стіче рідина. Розберіть виделкою на маленькі шматочки, видаляючи кісточки.
  4. Огірки очистіть від шкірки та наріжте маленькими кубиками. Дрібно наріжте зелену цибулю та кріп.
  5. На блюдо поставте кільце від роз'ємної форми. Перший шар – половина натертої картоплі. Трохи посоліть та змастіть майонезом. Другий шар – половина риби. Третій - ріпчаста цибуля та кріп. Четвертий – мариновані огірки. П'ятий – морква, змастіть майонезом. Повторіть ці шари ще раз.
  6. Викладіть білки, змастіть майонезом. Зверху посипте жовтками.
  7. Накрийте салат і приберіть у холодильник на 2-3 години. Перед подачею зніміть кільце.

Новорічний чобіт

Інгредієнти:

Інструкція:

Салат з куркою та ананасами

Інгредієнти:

Інструкція: