UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пішов з життя Олег Табаков

Актор кілька місяців перебував у лікарні.

Актор Олег Табаков помер у Москві на 82 році життя, повідомляє "Коммерсантъ".

Наголошується, що останні місяці актор знаходився в лікарні, він був госпіталізований у листопаді 2017 року. Табаков переніс термінову операцію, після якої актора підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Інформація про причини госпіталізації надходила суперечлива: у театрі "Табакерка" і прес-службі МХТ говорили, що Олега Табакова доставили в лікарню з "звичайним плановим медичним обстеженням".

Табаков, відомий за картинами "Війна і мир", "Сімнадцять миттєвостей весни", "Дванадцять стільців", "Д'Артаньян і три мушкетери", "Кілька днів з життя Обломова", "Москва сльозам не вірить". Актор також озвучив кота Матроскіна в серії мультфільмів про Простоквашино.

У 2014 році Табаков виступив на підтримку позиції президента Росії Володимира Путіна щодо подій в Україні та Криму.

У липні 2015 року російський телеканал РЕН опублікував на своєму сайті коментар Табакова щодо чорного списку російських артистів, який складено в Україні.

"Вони в якомусь сенсі убогі. Скажу крамольну думку. У всі часи, їх кращі часи, їх найбільш яскраві представники інтелігенції були десь на друге і третє позиціях після росіян. Мені незручно за них", - сказав тоді Олег Табаков. Сам актор пізніше заявив, що його слова були вирвані з контексту та він не відокремлює українську культуру від єдиної слов'янської культури, яку називає російською.

Міністерство культури внесло Табакова до спискку осіб, які загрожують національній безпеці України.