UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оголошено список фіналістів Букерівської премії

У шорт-ліст британського Букера потрапили шість письменників - з Британії, Ірландії, США, Канади, Зімбабве та Нової Зеландії. Найстаршому учаснику престижного конкурсу - 67 років, наймолодшому - 28.

Оголошено учасників короткого списку претендентів на британську літературну премію Man Booker Prize (Букерівська премія).

Фіналістами стали шість письменників: британець Джим Крейс (роман "Урожай" - Harvest), ірландець Колм Тойбін ("Заповіти Мері" - The Testament of Mary), індієць за походженням Джумпа Лахірі, що працює у США ("Низина" - The Lowland), канадка Рут Озекі ("Казка про буття" - A Tale for the Time Being), Новайолет Булавайо з Зімбабве ("Нам потрібні нові імена" - We Need New Names) та новозеландка Елеонора Каттон ("Світила" - The Luminaries).

За обсягом книги варіюються від 832-сторінкового роману "Світила" до 104-сторінкових "Заповітів Мері".

Найстарший учасник конкурсу - 67-річний Джим Крейс, а найбільш юним претендентом стала 28-річна Елеонора Каттон.

До речі, Крейс, а також Колм Тойбін, вже номінувалися на Букерівську премію; книги Тойбіна потрапляли у лонг-ліст двічі.

Булавайо потрапила у шорт-ліст престижної премії для англомовних письменників з дебютним романом.

Переможця премії буде названо на церемонії у Лондоні 15 жовтня.

Букерівська премія, заснована в 1968 році, щорічно вручається за найкращий прозовий твір англійською мовою, написаний громадянином Великобританії, Ірландії або однієї з країн британської Співдружності.

Переможець отримує приз в 50 тисяч фунтів стерлінгів. Окрім того, всім фіналістам, включаючи переможця, вручається чек на 2,5 тисячі фунтів, а також виконане вручну подарункове видання книги. !zn

Читайте також:

Помер Нобелівський лауреат, великий ірландський поет Шеймас Хіні

У Британії заснували нову літературну премію "на зло" Букерівській

Спадкоємці Агати Крісті вирішили відродити серію романів про Пуаро