UA / RU
Підтримати ZN.ua

На аукціон виставили картину Ван Гога, яку майже ніхто не бачив протягом 100 років

Картина знаходилася в приватному володінні і тепер вперше доступна широкому загалу.

Картина Вінсента Ван Гога з зображенням вулиць Парижа виставлена на загальний огляд вперше за 100 років. Як повідомляє ВВС, «Вулична сцена на Монмартрі» знаходилася в приватному володінні практично весь час з моменту написання в 1887 році.

Картину мають намір продати на торгах, які проведе аукціонний дім Sotheby's. Її оціночна вартість становить п'ять-вісім мільйонів євро. Експерт з полотен Ван Гога Мартін Бейлі заявив про те, що «вперше картину вдалося роздивитися належним чином».

У минулому було створено кілька репродукцій, в основному в чорно-білих кольорах. «Що цікаво, це те, що це картина Ван Гога, яку ніхто не бачив з моменту, як вона зійшла з його мольберта. Вона завжди знаходилася в приватних колекціях, тому роздивитися її могли тільки власники і їхні друзі», - зазначив Бейлі.

За його словами, картина представляє інтерес, оскільки вона є перехідним етапом між голландськими роками Ван Гога, коли він писав в темних, землистий тонах, і яскравими роботами, які він створював в Провансі.

Картина була створена Ван Гогом за часів, коли він жив разом зі своїм братом Тео недалеко від вулиці, зображеної на полотні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Картину Боттічеллі за $92 мільйони купив російськомовний поцінувач мистецтва

Раніше вчені з'ясували, хто залишив загадковий напис на картині «Крик» Едварда Мунка. Виявилося, що його зробив сам художник.