UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Йди геть!»: MONATIK записав вірш-звернення до війни

У проєкті «Буремні вірші» також взяла участь Олена Кравець, яка прочитала вірш волонтера Лали Тарапакіної.

Відомий український співак та продюсер Дмитро Монатік взяв участь у поетичному проєкті Павла Шилька «Буремні вірші». У ньому українські зірки читають поезію, створену під час повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також: The Guardian: Пацифізм - неправильна реакція на війну Росії проти України

До третьої компіляції проєкту увійшов вірш Монатіка «Якщо у мене залишився лише день». Артист написав його під впливом почуттів та переживань, які принесла війна. У вірші автор звертається до війни як до людини, з якою він веде розмову.

Крім того, до третьої збірки проєкту увійшов також вірш «Якщо Бог мене чує» у виконанні актриси студії «Квартал 95» Олени Кравець. Вона прочитала вірш, написаний волонтером Лалою Тарапакіною. На момент вторгнення росіян вона жила біля аеродрому у Гостомелі, працювала у Чорнобилі та дбала про маму в Ірпені. Село було миттєво окуповане, а до маминого будинку потрапила ракета.

Вірш Тарапакіна виклала на Facebook, пост отримав 4000 лайків та 1800 репостів.

Крім того, до третьої збірки також увійшли вірші у прочитанні Стюарта Маккензі, шотландця, який вже 30 років працює та живе разом із сім'єю у Києві, а також Павла Шилько.

До першої та другої частини проєкту «Буремні вірші» увійшли відеовірші Маші Єфросініної, Артема Пивоварова, Володимира Остапчука, Алли Мазур та Олега Панюти.