UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фільм “Віддалений гавкіт собак” про хлопчика з Донбасу номінували на американську премію "Еммі"

Кінострічка потрапила до номінації “Видатний документальний фільм про сучасні події”.

Документальний фільм “Віддалений гавкіт собак”, у якому розповідається про 10-річного хлопчика, що живе в Донбасі під час бойових дій, номінували на американську телевізійну премію “Еммі”. Про це у Facebook повідомив асистент режисера стрічки Азад Сафаров.

“Фільм про Україну номінований на круту і найпрестижнішу у світі нагороду Emmy! Той самий наш фільм "Віддалений гавкіт собак", про 10-річного хлопчика з Донбасу, який живе біля лінії фронту”, - написав Сафаров.

Кінострічка спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії потрапила до категорії “Видатний документальний фільм про сучасні події” (Outstanding Current Affairs Documentary).

“Поруч з нами знову медіадинозаври - HBO, PBS, CNN, Netflix тощо. Загалом цього року номінантів обирали з поміж 2000 робіт”, - додав Сафаров.

Читайте також: Український фільм «Погані дороги» відібрали до конкурсної програми Венеціанського кінофестивалю

Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs) данського режисера Саймона Леренґа Вільмонта зібрав нагороди понад двох десятків кінофестивалів світу - у Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Швеції, Греції, США, Іспанії. Був номінанований на найкращий документальний фільм Європейської кіноакадемії. Стрічка дансько-шведсько-фінського виробництва (Final Cut For Real) була показана в усій Європі, Азії, Австралії, Північній і Південні Америці, а також на незалежному кінофестивалі в Росії. 17 грудня 2018 року стало відомо, що фільм увійшов до короткого списку номінації "Найкраща повнометражна документальна стрічка" американської кіноакадемії "Оскар".

Детальніше про кінострічку та головних героїв читайте у статті Олени Розвадовської “Війна Олега, або В Нью-Йорку ночі тихіші”.