UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британська кіноакадемія остаточно виключила Харві Вайнштейна

Раніше BAFTA призупинила членство продюсера.

Британська кіноакадемія остаточно виключила зі свого складу американського продюсера Харві Вайнштейна, повідомляє Deadline.

Чотири місяці тому, після звинувачень продюсера в сексуальних домаганнях, BAFTA призупинила його членство. Тоді поведінка Продюсера була названа "повністю неприпустимою і неспівставною з цінностями BAFTA". Тепер же, після рішення всіх формальних питань, Вайнштейн був остаточно виключений.

У Вайнштейна були тісні зв'язки з британською кіноіндустрією, він регулярно продюсував і купував фільми з місцевими талантами.

Раніше The New York Times з посиланням на декількох актрис повідомила про сексуальні домагання Вайнштейна. Він начебто пропонував посприяти у кар'єрному зростанні за близькість з ним. Пізніше про домагання розповіли актриси Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу. Харві Вайнштейн заперечує, що примушував жінок до сексу. Після цього Weinstein Company звільнила Вайнштейна. Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнейдерман оголосив про початок розслідування відносно компанії Вайнштейна після секс-скандалу навколо нього.