UA / RU
Підтримати ZN.ua

Андреа Бочеллі перехворів COVID-19 і став донором плазми

Тенор не повідомляв про хворобу з поваги до тих, хто переносив її складніше.

Італійський співак Андреа Бочеллі заявив про те, що в березні перехворів COVID-19. На своїй сторінці на Facebook він розповів, що хвороба протікала у нього в легкій формі.

"З поваги до тих, у кого зараження коронавірусом проходить в більш важкій формі, я вирішив не ділитися цими новинами. І, звичайно, я не хотів турбувати своїх фанатів і хотів захистити приватність моєї родини", - зізнався тенор.

За словами Бочеллі, він повністю одужав в кінці березня. "Отримавши можливість здати кров, щоб допомогти знайти ліки від COVID, я відразу сказав "так". Скромний – але фундаментальний – жест, за допомогою якого я хочу зіграти свою маленьку роль", - додав співак.

Як повідомляє агентство ANSA, зараження коронавірусом діагностували у Бочеллі 10 березня. Захворіли також його дружина і двоє дітей. За словами самого співака, хвороба протікала у нього в легкій формі, супроводжувалася підвищенням температури, але в іншому протікала безсимптомно.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Італія стала одним з епіцентрів поширення коронавірусу в Європі. Станом на 27 травня вона займає шосте місце в світі за кількість тих, що заразився, там COVID-19 діагностували у 230555 осіб.

Читайте також: Зеленський просить в Китаю додаткову допомогу для боротьби з Covid-19

Раніше повідомлялося, що Італія відкриває кордони з 3 червня. Прем'єр-міністр Джузеппе Конте впевнений, що поступове повернення до нормального життя запобіжить другу хвилю COVID-19 в Італії.

Ще 4 травня, в Італії розпочався другий етап виходу з карантину, а значить поступове відновлення економіки країни. Тоді прем'єр-міністр країни Джузеппе Конте заявляв про запуск громадського транспорту, роботу деяких компаній і заводів. Також в країні відкрили парки для прогулянок, ресторани працюють в режимі "на винос". У загальній складності на роботу повинні повернутися близько 4 млн осіб.