Найбільше представництво на ЧС-2014 отримав чемпіонат Англії, Україна - 17-та

Поділитися
Найбільше представництво на ЧС-2014 отримав чемпіонат Англії, Україна - 17-та © tacopshq.com
З країн, збірні яких на чемпіонат світу не їдуть, найбагатша делегація в України. Три чверті футболістів представлені на ЧС європейськими клубами.

Футболісти
Футболісти "Манчестер Юнайтед" будуть представлені у восьми збірних

Найбільше футболістів на ЧС-2014 відправив чемпіонат англійської Прем'єр-ліги - 120 футболістів будуть боротися за м'яч на бразильських газонах. Іншими словами, це приблизно одна шоста частина всіх учасників мундіалю.

При цьому половина "англійців" з п'яти клубів: "Манчестер Юнайтед", "Челсі", "Арсеналу", "Ліверпуля" і "Манчестер Сіті". Футболісти з Прем'єр-ліги представлені в заявках 28 збірних з 32 учасників. Немає футболістів з найстаршої європершості лише у ростерах Росії, Італії, Коста-Ріки та Швейцарії.

На другому місці - італійська Серія А (83 футболіста), замикає трійку німецька Бундесліга - 76 футболістів).

Україна, національна команда якої не зуміла пробитися на світову першість, програвши у стикових матчах європейського відбору Франції (2:0 і 0:3), відзначилася з іншого боку. Наш чемпіонат відправив на ЧС 9 футболістів - чотирьох до Хорватії, по одному до Бразилії, Нігерії, Португалії, Нідерландів, Боснії і Герцоговини. Це найбільша делегація з країн, що пропускають футбольне свято у Бразилії.

Якщо говорити про глобальні тенденції, то поза конкуренцією Європа: у Старому Світі влаштувалися три чверті футболістів "бразильських" заявок. "Найбагатший" на своїх людей у Бразилії клуб "Баварія" - мюнхенці зіграють у дев'яти різних збірних. Але у цій категорії перемога, ясна річ, не настільки очевидна: "Манчестер Юнайтед" (вісім збірних), "Барселона" і "Челсі" дихають у спину.

Нагадаємо, що з українських клубів найбільше представництво у Бразилії має "Динамо" - 4 футболісти. Хорватська ж збірна отримала з України посилення в особі чотирьох футболістів - Даріо Срни і Едуардо з "Шахтаря" та Домагая Віду і Огнена Вукоєвича з "Динамо". Ще один хорват - захисник "Дніпра" Іван Стрініч не поїхав на ЧС в останній момент через травму.

До речі, саме хорвати будуть відкривати мундіаль зустріччю з господарями турніру. Матч відбудеться 12 червня у Сан-Паулу о 23:00 за Києвом. Трохи пізніше, вже 13-го числа у рамках змагань у групі А зустрінуться Мексика і Камерун.

Фінальний же поєдинок відбудеться 13 липня на стадіоні "Маракана" у Ріо-де-Жанейро. !zn

Читайте також:

Тренера збірної Англії звинуватили в расизмі через анекдот про мавпу

Панамський футболіст запідозрив у расизмі вболівальників бразильського форварда Халка

Мессі готовий розлучитися з рекордами в обмін на перемогу на ЧС-2014

Кріштіану Роналду хоче грати до 40 років і зрівнятися у величі з Пеле і Марадоною

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі