UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звільнення Макарівки: 35 бригада морської піхоти показала як це відбувалося

Минулого тижня українські військові звільнили сім населених пунктів.

Минулого тижня українські військові звільнили Макарівку Донецької області. Захисники із 35 окремої бригади морської піхоти ім. контрадмірал Михайла Остроградського показали відео, як звільняли населений пункт.

«Населений пункт Макарівка, що на Донеччині, звільнено. Одеські морські піхотинці продовжують гнати окупантів з української землі. Цього разу військові знаходилися в авангарді звільнення села Макарівка Донецької області», – написали військові у Facebook.

Захисники додали, що під час звільнення населеного пункту вони знищили частину особового складу росіян, ще частину окупантів взяли в полон. Декому із ворожих солдатів все ж вдалося втекти.

«Наразі в населеному пункті тривають стабілізаційні дії. Слава Україні!», – додали військові.

Читайте також: ЗСУ достроково «звільнили» зі служби майже дев'ять сотень росіян: Генштаб повідомив втрати ворога

Напередодні заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що протягом минулого тижня українські захисники звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне. За її словами, просування військ наступального угруповання склало 6,5 км, площа території, взятої під контроль, 90 кв. км.

Українські бійці також продовжують контратакувати на бахмутському напрямку. Як розповіли в ЗСУ, на флангах захисники пройшли вперед на ще від 250 до 700 метрів.