UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звільнений командир 72 ОМБр, яка захищає Вугледар, подякував бійцям за службу

Минулого тижня в ОК "Північ" повідомили про призначення Вінніка на нову вищу посаду.

Командир 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, яка нині захищає місто Вугледар Донецької області, де тривають жорстокі бої, Іван Віннік після звільнення з посади у соцмережі Facebook подякував бійцям за службу.

"Від літа 2022 до сьогодні — я мав довгий і непростий шлях. Але він не був важким, бо долав я його не сам. Поряд була вірна й вмотивована команда. Дякую кожному та кожній за ваше терпіння, волю та сили. Дякую, що слухали, чули, говорили, пропонували. Дякую за спільну боротьбу. Дякую, що були поряд. Я це дуже ціную! ", — наголосив командир.

Читайте також: Андрющенко розповів, скільки армія РФ перекинула військових у бік Вугледара

Ще 20 вересня в Оперативному командуванні "Північ" повідомили, що Івана Вінніка нібито призначають на вищу посаду "з метою передачі бойового досвіду та просування по службі". Однак сам Віннік нове призначення поки не підтвердив.

Там вказали, що полковник є "прикладом справжнього та чесного бойового офіцера, досвідченого та людяного командира, який береже та поважає особовий склад, незалежно від звання та посади".

"Під його керівництвом бригада пройшла непростий шлях, проте гідно тримала визначені їй напрямки оборони. Спочатку був Бахмут, потім Вугледар, де в січні-лютому 2023 року бригада змогла відбити один із найбільших наступів за час російсько-української війни", - наголосили в ОК "Північ".

У Міністерстві оборони Британії повідомили, що росіяни ймовірно, загрожують Вугледару з трьох боків. Боєць 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців спростував вихід бригади з міста та зазначив, що  тривають важкі штурми. Співзасновник аналітичного проєкту DeepState Руслан Микула наголосив, що втрата цього населеного пункту — це питання кількох тижнів або днів.