UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Звичайна маячня": у "Гаюні" спростували заяву Лукашенка про нібито українські дрони у Білорусі

Також там не зафіксували запусків ракет.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" спростувала заяву білоруського диктатора Аляксандра Лукашенка про те, що у ніч на 9 серпня українські дрони нібито порушили повітряний простір Білорусі. У заяві проєкту йдеться про те, що під час вильотів білоруської авіації у той день не зафіксували жодних дронів та запусків ракет із винищувача СУ-30 або вертольота МІ-24.

Читайте також: Білорусь погрожує закрити диппредставництво України у Мінську

"З чого випливає, що чергові гучні заяви самопроголошеного Лукашенка є звичайною нісенітницею", — підкреслили у моніторинговій групі.

Раніше Лукашенка заявив, що українські дрони нібито перетнули повітряний простір його країни, через що він доручив посилити угруповання своїх військ на гомельському і мозирському тактичних напрямках, що на кордоні з Україною. Зокрема, диктатор наказав розмістити там реактивні системи "Полонез" і комплекси "Іскандер".

Проте, як стверджує речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, поруч з білоруським кордоном жодне переміщення техніки чи особового складу не фіксується. За його словами, переміщення техніки чи солдатів білоруської армії все ж може відбуватись, але на інших, віддалених територіях.