UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зустріч у критично важливий час: у Білому домі розповіли, чого хоче Байден від перемовин з Зеленським

Український лідер також відвідає Конгрес. 

Президент США Джо Байден під час зустрічі зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським хоче почути від нього подробиці про перебіг подій на фронті, прогрес контрнаступу та особисту оцінку ситуації, розповів координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі. Під час брифінгу він також наголосив, що Байден запевнить президента України, що коли Штати "кажуть, що залишатимуться, допоки це буде необхідно, то українці мають розуміти, що підтримка продовжуватиметься".

За словами Кірбі, зустріч двох лідерів відбудеться у "критично важливий час". Ба більше, Зеленський планує відвідати також Конгрес. 

"Для членів Конгресу важливо почути безпосередньо від президента Зеленського все те саме, що почує від нього президент Байден", - додав Кірбі.

Читайте також: Зеленський та Лавров вперше від початку війни зустрінуться за столом ООН. Що про це думає президент?

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прибув у США для участі в завтрашньому засіданні Радбезу ООН у Нью-Йорку ввечері 18 вересня. Одразу після цього він відправився до поранених військових ЗСУ, які проходять реабілітацію в Університетській лікарні Статен-Айленду. Також в українського лідера в рамках цього візиту заплановані важливі двосторонні зустрічі, в тому числі з президентом США Джо Байденом та іншими представниками верхівки американського політикуму.