UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зупинити терор і врятувати людей можна лише зброєю – Зеленський про ракетну атаку Умані

Сучасна авіація зробила б ППО ефективнішою, вважає президент.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих від ракетного удару в Умані, зауваживши, що жертв могло бути значно більше, якби Повітряні Сили не збили майже всі ракети, випущені Росією.

"Сьогодні нашим Повітряним силам вдалося збити більшість російських ракет – 21 із 23. Якби не це, державі-терористу вдалося б забрати значно більше жертв, більше життів. І це знову доводить, що зупинити терор і врятувати людей можна лише зброєю. ППО, сучасна авіація, без якої не буває повністю ефективної ППО. Артилерія, бронетехніка. Все, що необхідно, щоб дати безпеку нашим містам, нашим  селам як у тилу, так і на передовій. Щоб повернути безпеку і нашим людям, які поки що, на жаль, на окупованій території. Тимчасово. Нікого не можемо залишити під владою російського зла", - зазначив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Читайте також: Кулеба: Досі постачання зброї не призводило до ескалації. Як щодо F-16?

Як повідомлялося, протягом останньої доби ворог здійснив пуск 23 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555. ЗСУ знищили 21 крилату ракету, а також два БПЛА оперативно-тактичного рівня. Від ракетного терору росіян постраждали міста Умань на Черкащині, Дніпро, а також Українка на Київщині.