UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ зупинили просування ворога в районі Липців у Харківській області — нацгвардієць (карта)

Окупанти рухаються без прикриття техніки. Захисники ж наголошують, що росіяни — приречені. 

Очільник штабу батальйону оперативного призначення 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія" з позивним "Фараон" розповів про ситуацію на харківському напрямку, де росіяни під час штурмових дій пересуваються в тому числі на мотоблоках. Під час телемарафону військовий зауважив, що оборонцям вдалося зупинити рух ворога у бік села Липці.

"…росіяни проводили штурмові дії підрозділами до десяти військових без підтримки техніки. Застосовують вони тільки легкі багі, квадроцикли, мотоцикли. Навіть помітили, як вони пересувалися на мотоблоці, який вони знайшли у місцевих жителів", — поділився воїн.

Але піхота, яку не прикривають танки, приречена, коментує ситуацію вже командир батальйону ударних БпЛА "Ахіллес" 92-ї ОШБр Олесь Маляревич. Росіяни, за його словами, намагаються знайти якийсь баланс.

"За останню добу декілька одиниць російської техніки спалили, зокрема, підбили один танк", — додав він про ситуацію в районі Липців та Глибокого.

Читайте також: "Маґура": Ситуація під Покровськом унікальна. Вже місяць росіяни не використовують там техніку

Нагадаємо, командир батальйону ударних БпЛА "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів, що ЗСУ перехопили тактичну ініціативу у Харківській області. Проте наступ ворога там подовжується.