UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ знищили російську бронетехніку, призначену руйнування укріплених фортифікацій – Тарнавський

На таврійському напрямку було знищено 49 одиниць військової техніки росіян.

26 жовтня протягом доби на таврійському напрямку було знищено 49 одиниць військової техніки росіян. Про це повідомив у Telegram командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Серед знищеної техніки агресора 13 танків, дев’ять броньованих бойових машини, 10 артилерійських систем, зенітно-ракетний комплекс ТОР, дев’ять БпЛА, шість автівок та спецтехніка. Також знищено три склади боєприпасів ворога.

Серед знищеної бронетехніки – два російських самохідних міномети 2С4 «Тюльпан» калібру 240 мм, які призначені для ураження укріплених фортифікаційних споруд.

Загальні втрати росіян склали 460 осіб.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про чисельність російських військ на лимано-куп’янському напрямку

Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ «Таврія» протягом доби виконали 1056 вогневих завдання.

Водночас на таврійському напрямку росіяни завдали 16 авіаційних ударів, а також здійснили 763 артобстріли. Усього тут було зафіксовано 47 бойових зіткнень.

Наші воїни стійко тримають оборону на авдіївському напрямку. Безуспішними були наступальні дії російських військ в районах Степового, Авдіївки, Тоненького та Сєверного – за минулу добу там було відбито 15 атак ворога. Водночас триває наступальна операція на мелітопольському напрямку.

Раніше координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі зауважив, що Росія досі зберігає певний наступальний потенціал в районі Авдіївки.