UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ зазнають невдач через те, що командири приховують втрату позицій – оглядачі

Під ударом опиняються сусідні підрозділи.

Командири українських підрозділів запізно повідомляють про втрату позицій, і це створює проблеми для сусідніх підрозділів. Це випливає із кількох повідомлень, оприлюднених українськими військовими оглядачами.

«Я дуже сподіваюся, що командир одного з підрозділів, розташованого у районі Володимирівки, буде щонайменше знятий зі своєї посади», - пише у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він також вважає, що цей офіцер мав би «поспілкуватися з військовою службою правопорядку» за тривале приховування втрати території у смузі відповідальності, через що постраждали й суміжні підрозділи.

Читайте також: Росіяни кажуть, що захопили під Мар'їнкою село, яке відкриє їм шлях на Вугледар: карта

Раніше Мирошников поінформував, що вчора у районі Володимирівки, на вугледарському напрямку, росіяни просунулися на 300 метрів, і зауважив, що просідання у цьому районі є «максимально небажаним».

Ще один випадок невчасного інформування про ситуацію на полі бою український інформаційний ресурс DeepState зафіксував на покровському напрямку, в районі Новоолександрівки: «Росіяни продовжують рух до траси Покровськ-Костянтинівка через командування одного з підрозділів ТрО, яке не повідомляло сусідів про втрату позицій».

Раніше повідомлялося, що вчора, 9 червня, кількість російських атак зросла до 62 за добу. Найбільше штурмів – 23 – припали на покровський напрямок.