UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ захопили ще одне село в Курській області – в ISW розповіли, на якій відстані від кордону проходить лінія фронту: карта

Українські війська продовжують діяти вздовж всієї заявленої межі прориву.

Вчора, 16 серпня, ЗСУ захопили село Борки Курської області РФ. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

При цьому Американський Інститут вивчення війни ISW у черговому своєму звіті, посилаючись на геолокацій кадри, опубліковані 15 серпня, висловлюється менш категорично. Американські дослідники війни кажуть, що українські війська нещодавно діяли в районі Борків (на південний схід від Суджі). Загалом тут констатують незначне просування ЗСУ на південний схід від Суджі 16 серпня на тлі продовження українських операцій у Курській області. Зокрема російські військові блогери повідомляли, що українські сили просунулися на схід від Мирного та на південь від Спального (обидва на південний схід від Суджі).

UAF Kursk Incursion August 16, 2024.png (1.15 MB)

Позатим бої тривали на північ від Суджі в районі Руського Поріччя, на схід від Суджі в районі Агронома та на південний схід від Суджі вздовж лінії Гірьї-Камишне-Крупець-Спальне. Українські підрозділи також продовжували штурми поблизу Кореневого та на захід від Снагості.  

При цьому невеликі українські мобільні групи продовжували атакувати за існуючою лінією зіткнення в Курській області.

Читайте також: Сирський доповів про ситуацію в Курській області та на фронті

Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські війська відбили наступ української бронетехніки в напрямку Гордіївки (на південь від Коренево) та українські атаки на захід від Анастасьєвки та на південний схід від Каучука (обидва на північний схід від Коренево та приблизно за 27 км від міжнародного кордону).

Геолокаційні кадри, якими оперує ISW, свідчать про те, що українські сили продовжують діяти вздовж всієї заявленої межі просування України в Курській області, включно з районом Суджі.

Раніше колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що успішні дії українських Сил оборони у Курській області свідчать про те, що союзники недооцінювали Київ.