UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ за місяць знешкодили чотири російські ДРГ у двох областях

Прикордонники відкрили вогонь на ураження.

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв зазначив, що впродовж липня на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівській та Сумській областях зафіксовано чотири спроби проникнення на територію України диверсійних розвідувальних груп РФ.

"Ці випадки було зафіксовано в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів і відкрити вогонь на ураження", - зазначив Наєв у Telegram.

У заходах протидії російських ДРГ активну участь брали підрозділи ТРО, ССО, протидиверсійні  резерви, мінометні розрахунки та спецпризначенці Центру спеціальних операцій "Альфа".

Командувач також наголосив, що на північному напрямку військові удосконалюють систему відеоспостереження, мінують можливі шляхи перетину кордону керованими протипіхотними мінами та облаштовують  міновані непрохідні лісові завали.

Читайте також: На півдні у гирлі Дніпра ЗСУ відправили за «русским военным кораблем» три ДРГ росіян – Гуменюк

У ніч на 1 серпня у Чернігівській області в Семенівській громаді прикордонники зупинили спробу диверсійно-розвідувальної групи РФ перетнути державний кордон України.